Iwald Illustration

består av mig Margareta Iwald. 

Mina ledord är fantasi, nostalgi och kreativ lek. Mina verktyg är papper, penna, penslar, akvarellfärger, digitalkamera, skanner, dator, skrivare, laminator, virknål och symaskin. På sista tiden har jag också använt mig av knyppeldyna med tillhörande pinnar. Jag har inte kommit så långt i mitt knypplande att jag har något att sälja  ännu, men det är bara en tidsfråga. Jag har planer på att knyppla in äkta Vadstenastenar till halsband. Stenarna plockade jag, då jag var på knyppelkurs i Vadstena. 

 

Konsthantverk med datorn som ett verktyg i skapandet                         Den teknik jag använder mig av är följande:
Jag målar varje detalj t.ex. sten och blad, var för sig i akvarell, skannar in alla delarna i datorn och pusslar ihop dem i Adobe Photoshop. Det är ungefär som att leka med pappersdockor, så jag har mycket roligt under tiden. Ibland tecknar jag bara, före inskannandet och färglägger i Photoshop. Jag fotograferar också och kombinerar gärna foto med akvarell. Sedan tillverkar jag allt möjligt: tavlor, bilderböcker, pappersdockor, magnetdockor, magnettavlor, tallriksunderlägg, vykort, bonader mm. Jag kommer hela tiden på nya saker jag vill göra.

 

Meriter